Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"De slipper mig inte helt"

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Princess Face, Björn Goop och Malin Andersson efter segern i Drottningens Pokal. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

ESKILSTUNA. Target Kronos vann Breeders Crown i söndags och ska ta upp kampen med den äldre eliten, men det gör fyraåringen utan sin skötare Malin Andersson.

Publicerad:

Raja Mirchi-valacken Target Kronos spetsade hem Breeders Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker i söndags och skrällsegern var extra känslosam för skötaren Malin Andersson. Hon har sagt upp sig efter tio år hos Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini.

- Jag ska testa ett normalt liv med normalt jobb. Jag lämnar hästarna och ser om det fungerar. Det var inget lätt beslut att ta och jag vet inte om jag gjort rätt val, men jag är 30 år gammal och man orkar inte hålla på med det här hur länge som helst. Nu fick jag ett jobberbjudande och tänkte att jag är dum om jag inte tar chansen, sade Malin Andersson efter segern i söndags eftermiddag.

- Det här var en rolig avskedspresent, konstaterade segerkusken Adrian Kolgjini.

Eftersom Target Kronos var premiechansad belönades fyraåringen med hela 1,6 miljoner kronor.

- Jättekul, men jag är inte så överraskad. Speciellt inte när Target Kronos blev nerstruken ett spår. Han är mycket snabb ut och var en klar fördel med en struken invändigt. Hästen har mött de bästa och inte gjort bort sig. Sedan har han utvecklats, absolut och när vi ryckte skorna på honom så fick hästen ett jäkla steg. Target Kronos är okomplicerad att sköta, men har är hingstig trots att han är valack och hatar andra hästar. Han gillar i alla fall mig.

Förutom söndagens fullträff nämner Malin Princess Face vinst i Drottning Pokalen i våras samt Derbysegrarna i Italien med Nadir Kronos och Oyster Kronos (Stoderbyt) som några av hennes största skötarsegrar.

- Men ibland är de mindre vinsterna med lite sämre hästar där man fått kämpa som värmer lite extra. Jag har väldigt många roliga minnen. I stallet får vi sköta oss själva och jag tycker att det varit väldigt utvecklande att jobba hos Lutfi.

Häst- och travintresset har Malin fortfarande kvar även om hon byter yrkesmässig bransch.

- Det går inte släppa travsporten helt och Vomb är som mitt andra hem. Jag har varit här sedan jag var liten och jag kommer att fortsätta att åka ut. Jag älskar hästar och de slipper mig inte helt i stallet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.