Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Debuterade på bästa sätt

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Kim Moberg tog sin första V75-seger tillsammans med Mellby Caddy. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Det blev en känslosam första V75-seger för Kim Moberg. Hon satte dit stallets Mellby Caddy efter en perfekt styrning från andra utvändigt.

Publicerad:

Kim Moberg körde sitt livs första V75-lopp under lördagen med sin egenägda Mellby Caddy (e. Muscle Hill). Och hon gjorde det på bästa sätt. Från andra utvändigt spurtade ekipaget ned konkurrenterna på ett enkelt sätt och segermarginalen skrevs till ett flertal längder. Efter loppet var det en väldigt känslosam Kim Moberg som kommenterade segern.
– Det är mycket känslor nu, det har varit mycket som har hänt i veckan och en nära vän till mig har gått bort. Jag känner mig helt tom. Loppet blev perfekt och vi fick en bra rygg, säger Kim Moberg som är dotter till stortränaren Svante Båth.
– Det känns helt underbart, men hon har ju bra stam, skrattar Båth och fortsätter.
– Kim är bra mycket mer kylig än vad jag själv var när jag körde lopp.

Första V75-segern blev det också för Petter Karlsson som satte dit Kåre Axelsson-tränade Charming Soldier (e. Maharajah). Den treåriga valacken satt omgående i tät och varvade på 1.13,4 och gick sedan undan till en enkel seger.
– Vilken glädje! Det är en bra häst det här. Det blåser bara till och så sitter han i ledningen, säger Kåre Axelsson.

Petter Karlsson efter sin första V75-seger i karriären:
– Vi körde från start så gott det gick och det mesta föll väl ut. Det blev en billig inledning, men hästen är otroligt fint.

I V75-inledningen blev det ledningen hela vägen för Torbjörn Jansson med sin egentränade Victor A.U. (e. Quite Easy U.S.). Peter Untersteiner och Snabba Cash (e. Ready Cash) gick fram först utvändigt om ledaren med varvet kvar, men ingen av konkurrenterna kom i närheten av Janssons häst som vann på 1.14,3/2.140 meter.
– Det är en snäll och fin häst att handskas med och vi fick en perfekt start och då kändes väldigt mycket vunnet. Hästen har gjort topplopp i stort sett varje gång utan att få vinna, men det är tufft på V75 och det måste klaffa hela vägen, säger Torbjörn Jansson.

Lördagsloppet kastades in på V75 den här veckan och det blev en duell mellan två hästar på startvolten. Peter Untersteiner övertog spets med Sambuco (e. Love You) mitt i loppet och höll sedan hela vägen. Han utmanades dock kraftigt av Alorac Mathbell (e. Order By Fax) runt slutsvängen, men den senare lyckades aldrig få grepp om händelserna och segern blev till sist klar.
– Jag behöver påminna honom under hela loppet. Han är lite frånvarande och har en säregen stil. Hästen kom från Tyskland för ett halvår sedan och hade inte gjort mycket väsen av sig, men nu har han vunnit ett par lopp och han fortsätter utvecklas, säger Peter Untersteiner.

Peters son Johan ville inte vara sämre än farsgubben. I V75-6 gav han sin egentränade Shelby Glide (e. Yankee Glide) ett perfekt lopp i andra utvändigt. Inledningsvis var det Jennifer Tillman och Brothers In Am (e. Viking Kronos) som tog han om ledningen, men första 500 meterna gick efter snabba 1.08,2 och det satte sig i benen över upploppet. Brothers In Am höll bra som tvåa, men kunde inget göra åt Shelby Glide som avslutade bra.
– Det var på tiden att han fick sätta pricken över i:et. Det var bra för oss att det blev rejält tempo där framme i täten och jag kände 200 kvar att vi skulle plocka ned ledaren, säger Johan Untersteiner.

Seger blev det också för Oskar Svanbergs ögonsten Usain Henna (e. Super Light) som gick med i ryggar under slutrundan. Det här var hästens andra V75-seger för året och segertiden skrevs till fina 1.13,3a/2.640 meter. Förstapriset uppgick till 125.000 kronor och innebär att hästen numera hör hemma i landets högsta klass, gulddivisionen.
– Det är helt otroligt. Vilken häst. Han känner när de andra hästarna börjar bli trötta och då vill ha bara krossa dem. Det är en makalös krigare, säger Oskar Svanberg.

V75 – Eskilstuna

Rätt rad: 7–6–6–5–4–2–6

Utdelning:
7 rätt: 85 165 kr
6 rätt: 429 kr 
5 rätt: 44 kr

Omsättning: 106 115 604 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.