Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Decimerad final

Foto: MIA TÖRNBERG
Adrian Kolgjini. Foto: MIA TÖRNBERG

Jägersro kör ikväll finalen i lärlingsserien, lärlingsklockan. De tolv främsta skulle fått vara med i två avdelningar. Men pinsamt nog blir det bara elva - antalet anmälda hästar räckte inte till för att fylla ens den ena avdelningen!

Publicerad:
21-åriga Elin Nordqvist, som jobbar hos Joakim Lövgren, får därför inte vara med. Hon kvalade in som tolva på listan och vann i vintras ett lärlingslopp.
 
I den första lärlingsfinalavdelningen, som körs utanför V64-spelet, blev det till och med endast nio hästar anmälda, med konsekvensen att Johanna Pripp och André Scherman, tia och elva i poängräkningen endast får vara med i den andra avdelningen.
 
Adrian Kolgjini är egentligen ”överkvalificerad” för att få köra lärlingslopp och han har ikväll säkert sin sista chans att ta en klocka. Och då har han begåvats med en stor vinstchans i form av Tomas Malmqvist-tränade Enjoy Chocolate (V64-3). Denne visade senast ingen ringrost efter två månaders tävlingsuppehåll då han vann lätt.
 
- Allt känns som det ska i träningen och jag tror på hästen, säger Tomas Malmqvist.
 
De senaste segrarna i Jägersros lärlingsklocka
 
2010 Christoffer Eriksson
2011 Markus Waldmüller
2012 Sebastian M Nilsson
2013 Kasper K Andersen
2014 Tanja Huisman
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.