Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Delicious snygga uppvisning

Foto: MARIA HOLMÉN
Delicious U.S. hade lekstuga på Solvalla. Foto: MARIA HOLMÉN

Daniel Redén ville att Delicious U.S. skulle få springa av sig lite i eftermiddags. Efter 1.09,3 första varvet kom hon hem på 1.09,8a/1.640 meter i Giant Diablos lopp.

Publicerad:

Efter en omstart (tekniskt fel) var så loppet i iväg och Georgie Mae snuvade Delicious U.S. (e. Cantab Hall) på ledningen, men Örjan Kihlström flyttade tidigt ut storfavoriten i andraspår och körde henne till täten efter 500 meter. Halvvarvet passerades efter 1.09,5 och upp till varvning gick det ännu lite snabbare – 1.09,3. Delicious U.S. sprang några längder före klungan och det avståndet höll hon sedan in i mål utan att Kihlström behövde mana på henne. 
– Jag hade väl kunnat försvara ledningen, men förstod att jag skulle få överta och bemödade mig inte att ladda för fullt. Det tillhör höjdpunkterna i livet att få köra henne, sade Kihlström efteråt. 
– Hon gick med fast bomull idag och med det här loppet ska hon kunna springa ännu snabbare nästa gång. Drömmen är att vara med i Prix d'Amérique senare i vinter, sade Solvallatränaren Daniel Redén.
Segern var värd 200.000 kronor och tvåa var Patricia Hastrup och trea Georgie Mae.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.