Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Delicious U.S. avgjorde efter omöjlig spurt

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Delicious U.S. bjöd på en otrolig spurt i Ynvge Larsson´s Memorial. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Det såg helt kört ut. Då visade Delicious U.S. att hon inte är en vanlig häst – Daniel Redéns supersto flög fram på Halmstad och vann på 1.10,4.

Publicerad:

Ynvge Larsson´s Memorial kördes i högt tempo hela vägen och Örjan Kihlström valde att backa sig sist tillsammans Delicious U.S. (e. Cantab Hall). När Takethem hade plockat ner ledaren och lämnat övriga i slutsvängen satt Kihlström alltjämt i rygg på Archangel Am tillsammans med Delicious. När kusken valde att attackera såg det ut att vara alldeles för långt fram till Takethem – men på något sätt han Delicious att sätta nosen först. 
– Det är så jävla sjukt, det kändes ju helt iskallt hela loppet och det var mil fram. Takethem är en bra häst och jag trodde inte att det skulle gå. Hon är magisk, hon är enorm. Det är nära till tårar nu, sade Daniel Redén i en tv-intervju direkt efter loppet. 
Klockan visade 1.10,4a/1.640 meter och formbeskedet med barfotabalansen kunde inte ha varit tydligare. 
– Hon är bättre än vad jag trodde att hon skulle vara nu. Det är ju inte varmt i luften och det finns en hel del växlar kvar. 
Inte ens Örjan Kihlström var övertygad om att de skulle hinna dit när upploppet kom. 
– Det blev struligt för våran del, men hon löste det ändå. Jag trodde nog att Takethem skulle ge sig lite mer när det hade varit så hårt tempo och det blev otroligt långt fram. Hon är fantastisk, helt otrolig, sade Kihlström. 
Segern var den tredje på lika många starter i år och Delicious U.S. har nu 12 raka segrar i raden. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.