Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Delicious U.S. kommer med

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Örjan Kihlström, Delicious U.S., Daniel Redén. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Daniel Redén kan redan andas ut. Den risk som funnits att hans världsrekordhållare Delicious U.S. inte skulle komma med i Prix du Bourbonnais på söndag är avblåst - hon är inne i loppet.

Publicerad:

Det stod först 46 hästar på anmälningslistan till det andra ”B-loppet”, som kvalificerar för deltagande i Prix d´Amerique. Delicious U.S. måste samla poäng i dessa lopp för att komma med. Hennes samlade prissumma 600.000 euro räcker sannolikt inte för att få plats i Prix d´Amerique på insprungna pengar.

Det har under måndagen redan strukits bort så många anmälda hästar som är ”rikare” än Delicious U.S. att hon är bland de 18 med mest pengar som kvarstår. 

En av de som står före henne på listan, stoet Anna Mix som var tvåa i det första B-loppet, Prix de Bretagne, får heller inte starta. Hon belades med 14 dagars startförbud eftersom hon agerade istadigt i startmomentet i söndagens storlopp Grand National du Trot och blev struken. Knappast kommer heller Robert Bi att gå ut, denne siktar i första hand på femåringsloppet Prix Tenor de Baune den 27 december. Något även norske Lionel som återigen vann i stor stil i lördags, uppges göra.

Kvarstående i Prix du Bourbonnais (Vincennes söndag, 2.850 meter, förstapris 54.000 euro):

Inne i loppet:

2.850 meter: 
Delicious U.S.
Viking de Val
Moving On
(Anna Mix)
Treskool du Caux
Tornado Bello
Moses Rob
Sierra Leone
Solea Rivelliere
Olmo Holz
Village Mystic
Vision Intense
Robert Bi
Un Mec d´Heripre
2.875 meter:
Akim du Cap Vert
Texas Charm
Tiego d´Etang
Up And Quick
 
Reserver (i fallande prissummeordning): Trebol, Lionel, Athos des Elfes, Duke Of Greenwood, Universal Rider, Romanesque, Prince di Poggio, Ursa Major, Blooma d´Heripre.
 
Startlistan blir klar på torsdag.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.