Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Demmers skänker föl

Foto: HANOLD/ALN
Michael Demmers skänker ett föl till Mustaschkampen. Foto: HANOLD/ALN

I samband med Sweden International Horse Show på Friends Arena den 29 november kommer ett stoföl att auktioneras ut till förmån för Mustaschkampen.

Publicerad:

Det är uppfödarna Susanne och Michael Demmers som har skänkt fölet till Mustaschkampen. Fölet är fött i maj i år och är efter franske hingsten Quevert och amerikanska Yankee Diamante. I priset kommer även tre månaders träningsavgift hos Björn Röcklinger att ingå (september-november 2016) och fölet är försäkrat i ett år hos Sveland Djurförsäkringar.

– Fölungen har en modern mix av franskt och amerikanskt blod. Fadern Quevert var unghäststjärna på Vincennes och modern Yankee Diamante har, trots att hon inte tjänat så mycket själv, fått avkommor som gått bra. Bäst är stoet Västerbo Smaragd, som numera är avelssto. Under sin karriär tjänade hon nästan 700.000 kronor på 27 starter och var bland annat tvåa i kval till E3 och kval till Svenskt Trav-Oaks samt i E3 Revanschen och en Breeders’ Crown-semifinal. Västerbo Smaragds treåriga halvbror Västerbo Solitaire (e. Kiss Francais) har precis gjort tävlingsdebut och tog då en fin andraplats, säger Michael Demmers i ett pressmeddelande.

Namnet på fölet är inte bestämt än. Det kommer att döpas efter en namntävling i Svensk Travsports monter under Sweden International Horse Show.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.