Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Den som betytt mest"

På torsdagen fyller Victory Tilly 25 år. Något som firades med tårta och kalas hemma på Stora Alby.

Publicerad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Victory Tilly firades med tårta på sin 25-årsdag. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Han var enormt framgångsrik på tävlingsbanan med 70 segrar på 101 starter och över 37,7 miljoner kronor intjänat. Victory Tilly (e. Quick Pay) vann mängder av stora lopp, bland annat Elitloppet år 2000. På torsdagen fyllde valacken 25 år vilket firades med tårtkalas hemma på Stora Alby.
– Jag tycker att han är i ovanligt fin författning för att vara så gammal och har varit med om så mycket. Han har rest och farit och tävlat. Han är i toppform kan man säga, säger Stig H Johansson.

Om du blickar tillbaka på hans tävlingskarriär, vad minns du?
– Jag tänker lite på honom varje dag. Han står i stallet där vi har våra tävlingshästar och jag pratar lite grann med honom varje gång jag är här nere. Han är en tillgång för hela stallet trots att han inte tjänar några pengar längre.

2000 vann Victory Tilly Elitloppet med Stig H Johansson i sulkyn. Närmast före General du Pommeau och Fan Idole. Av många minnen är det ändå det sticker ut allra mest, menar Stig H Johansson.
– Det finns många, men det är Elitloppet som sträcker sig längst. Det var mycket folk och fina förutsättningar. Han har en radda topprestationer. 100 starter och 70 vinster i den klassen i den nivån som han gick på. Det är rätt så svårslaget.

Vad betyder Victory Tilly för dig?
– Han betyder fortfarande en hel del. Han är pigg och glad och det är förvånansvärt att en 25-åring kan vara i den här konditionen som han är i. Jag har haft fantastiskt många bra hästar naturligtvis. Men jag ska välja en så är det den här som har betytt mest för mig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.