Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Denninger: "Än finns inget formellt beslut"

Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL 75
Foto: THOMAS BLOMQVIST/KANAL 75

Tidigare under dagen gick Svensk Travsport ut med sin styrelses beslut kring tävlingsschemat, där det bland annat går att läsa att Solvalla ska få egen tävlingsdag under tisdagar.
Än kan det teoretiskt däremot ske förändringar.

Publicerad:

Under fredagen har de flesta parter sagt sitt. Svensk Travsport, banor, tränarförbund och så vidare. Dessutom kommenterade ATG:s vd Hans Skarplöth Svensk Travsports beslut, bland annat med att "Solvallas tisdagar nu också ska konceptualiseras". Att Solvalla får tisdag som egen tävlingsdag är däremot inte klart ännu, vilket gör att uttalandet från vd:n skapar vissa oklarheter.
– ATG:s styrelse ska sätta sig ner om tio dagar, då kommer också tävlingsschemat att klubbas igenom. Än finns inget formellt beslut och även om allting tyder på att det förslag/beslut som Svensk Travsport blir det som vi klubbar för, så kan fortfarande saker hända. För att vi ska ändra beslutet krävs det däremot att något extraordinärt sker, säger ATG:s ordförande Mats Denninger.
Att hans vd, Hans Skarplöth, kommenterar Svensk Travsports beslut innan ATG:s styrelse sagt sitt, är ingenting som Mats Denninger lägger någon större vikt vid.
– Jag känner mig inte trampad på tårna och jag sitter inte och skakar av ilska heller, eftersom allting tyder på att detta är det beslut som vi också fattar. De senaste åren har sporten fått mer och mer att säga till om när det kommer till tävlingsschemat och när den nya spellagstiftningen kommer, blir det helt sportens uppgift. Därför ser jag inget bekymmer med detta, även om det fortfarande är så att det är ATG som formellt tar det slutgiltiga beslutet för dagen.
Svensk Travsports beslut kring tävlingsschemat välkomnar Mats Denninger.
– Vi är angelägna om att behålla och utveckla produkten V86 Xpress. Det är en produkt som går ekonomiskt starkt. Sedan måste alla ha förståelse för att allting inte är svart eller vitt, därför är det ett givande och tagande som gäller, berättar Denninger.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.