Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyettan i jobb: ”Går inte annat än vara nöjd”

Foto: THOMAS BLOMQVIST&LARS JAKOBSSON/TR BILD
Derbyvinnaren Attraversiamo var fin i banjobb. Foto: THOMAS BLOMQVIST&LARS JAKOBSSON/TR BILD

Svante Båth har luftat åtta av sina hästar under förmiddagen på Bergsåker – bland annat Derby-vinnaren Attraversiamo.
– Han kändes väldigt bra, det går inte annat än vara nöjd, säger Båth.

Publicerad:

Attraversiamo (e. Kiss Francais) har inte startat sedan hann tog hem Derbyfinalen på Jägersro den 1 september. I dag fick hästen gå ett snabbjobb inne på Bergsåker tillsammans med Esprit Sisu (e. Ready Cash).
– Vi körde 1.14,5/1600 meter med en avslutning efter 1.10 sista 500. Hästarna hade som snabbast gått i 1.30-fart under den här vintern, så det här var bra. Attraversiamo låg helt rätt i puls efteråt och siktet är inställt på årsdebut i Berth Johanssons femåringslopp den 18 april.

Kändes Attraversiamo på något annorlunda sätt nu än förra året?
– Nej, det var nog ungefär det samma. Om hästen kan prestera lika bra som när han var som bäst förra året så räcker det långt. Jag tänker bland annat när han vann Prix Readly Express på 1.10,5a/2140 meter. Sedan kan man alltid önska att han ska få ännu flera toppar i år.

Esprit Sisu då?
– Han såg också jättefin ut och det är en riktigt bra häst som nu är uppe i gulddivisionen. Han får försöka jobba sig in i den klassen och det är inte omöjligt att vi inleder med Guldbjörken på Umåker.

Några andra hästar som stack ut i dagens jobb på Bergsåker?
– Kallblodet Gorm (född 2016 e. Dotterud Teddy, tre segrar och 196.000 kronor) kändes riktigt fin på 1.32,5/1600 meter med en 1.25-avslutning sista halvvarvet. Så här måste jag nog också börja bläddra i propositionshäftet. I övrigt var det mest treåringar som fick banjobb.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.