Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyhäst slutar

Foto: ALN
Quangaroo Zet lägger tävlingsskorna på hyllan. Foto: ALN

Daniel Redén har avslutat karriären för Quangaroo Zets del. Den sjuårige Derbysexan kommer att gå som gårdshäst på Furuby där Stall Zet bedriver tränarrörelse.

Publicerad:

Quangaroo Zet (e. Pine Chip-Margit Lobell) kvalificerade sig för Derbyt efter att ha slutat tvåa bakom Caddie Gallant i försöket och i Derbyt blev det ett sjättepris. 42 starter inbringade 892.000 kronor till kontot och Quangaroo Zet vann sex lopp.

– Han har fått stämbandsförlamning, något som jag sällan hört talas om och enligt veterinärerna kommer hästen inte att bli bättre. Jag har känt att det inte är samma häst som under unghäståren och det är rätt att sluta tävla med honom, säger Daniel Redén, som också skickar fyraåriga Ruby till avel.
 
Ruby (e. Explosive Matter-Giza) slutade tvåa i Matron Stakes på Dover hösten 2013 och hade bara kulldominanten Shake It Cerry framför sig i mål. En seger på fem starter blev det på svensk mark och det fyraåriga stoet går till Trixton.
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.