Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyhopp till Melander

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Stefan Melander har fått in en minst sagt kapabel fyraåring i stallet. Det handlar om en häst som närmast kommer från Lutfi Kolgjini.

Publicerad:

Rigel Face (e. Lavec Kronos) har blandat och gett så här långt i karriären. Redan i livets fjärde start gick han 1.13-tid och i vintras vann han som storfavorit ett försök i klass II på Sundbyholmstravet. 
– En fantastisk häst som utvecklas för varje lopp. Han kan få ett riktigt roligt år, kommenterade Kolgjini hästen då.
Därefter har det däremot bara strulat. Hästen står med fem raka misslyckanden och är utan poäng. Ägare Stall Courant och Lutfi Kolgjini kom överens om att prova någonting nytt och valet föll på att sätta Rigel Face i träning hos Stefan Melander.
Så här långt i karriären har det blivit fem segrar på 18 starter. Blott åtta av starterna har hästen gått felfritt i. 259.200 kronor har han tjänat totalt och han ståtar med rekordet 1.13,8am.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.