Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbystovinnare slutar tävla

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Björn Goops norska unghäststjärna Claudia B.R. vid karriärens sista seger, på 1.11,6 på Solvalla i oktober. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Hon vann Derbystoet 2014 och var tvåa i både Oaks och Kriteriestoet. Nu är karriären över för stoet som tränats av Björn Goop, skriver Trav og Galopp-Nytt.

Publicerad:
Det handlar om norskfödda sexåringen Claudia B.R. (e. Dream Vacation-Sister Sahbra), som tävlade i regi Björn Goop hela karriären. Hon köptes som tvååring av familjen Goop och såldes till nuvarande ägaren TAR Stable KB, Vara, i slutet av treåringssäsongen.
Som treåring var Claudia B.R. tvåa i både Kriteriestoet på Bjerke och Oaks på Momarken, båda gångerna slagen av Glad Hall T. Säsongen efter klev hon upp som kulletta genom segrar i Derbystoet på Bjerke och stoavdelningen av Jarlsbergs Grand Prix.
 
Den senaste tiden har hon funnits på Björn Goops franska filial, men framgångarna har uteblivit och nu blir det avelsarbete, enligt TGN.
- Claudia har åkt iväg för betäckning med Timoko, säger hästens skötare Vilde Einungsbrekke till TGN. 
Claudia B.R. gjorde totalt 26 starter (9-4-2) och tjänade 1 644 416 kronor. Rekordet 1.11,5ak noterades som oplacerad i Fyraåringseliten för ston på Solvalla 2014, medan vinnarrekordet är 1.11,6ak*.
 
Claudia B.R:s mamma Sister Sahbra (e. Supergill) är helsyster till döde avelshingsten Striking Sahbra, far till åtta svenskfödda miljonärer med Carolyn Ås, 4 426 425 kronor, som främsta avkomma av dessa.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.