Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbystraffet upphävs – efter Kolgjinis överklagan

Foto: TR Bild
Adrian Kolgjini frias från böter och avstängning. Foto: TR Bild

Bestraffad efter Derbyt, men nu frias Adrian Kolgjini från både böter och avstängning. Överdomstolen ändrar det ursprungliga beslutet.

Publicerad:

Adrian Kolgjini körde Speedy Face till en fjärdeplats i storloppet, men domarna valde att bestraffa Jägersrokusken med 40.000 kronor i böter och fem dagars avstängning för övrig felaktig drivning. Kolgjini överklagade beslutet och överdomstolen väljer nu att fria honom, skriver Expressen.

Svensk Travsports domarbas, Staffan Falk, bekräftar för Travronden att så är fallet.
– Ja, det stämmer att han frias. Domslutet är inte färdigskrivet ännu, men det kommer inom de närmaste dagarna, säger Staffan Falk.

Även Björn Goop och Robert Bergh bestraffades efter årets derby. Goop tilldömdes 10.000 kronor för snäv körning samt 40.000 kronor och tre dagars avstängning för övrig felaktig drivning medan Bergh bötfälldes med 10.000 kronor för snäv körning. Ingen av dessa har överklagat domsluten i skrivande stund.
– De har fredagen på sig om de vill göra så, säger Staffan Falk.

Travronden har på fredagseftermiddagen varit i kontakt med Olle Sohlberg. Ordföranden i Svensk Travsports Överdomstol förklarar beslutet enligt följande.
– Det kan inte med tillräcklig grad av säkerhet sägas att Adrian Kolgjini på upploppet med körspöet tilldelat hästen vare sig ett dubbelslag eller slag med handen över axeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.