Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Derbyt är det stora målet"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Stoletheshow vann tisdagens försök i Solvallaserien. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Årets första försök i Solvallaserien såg en norsk kriterievinnare i huvudrollen. Marcus Lindgrens Stoletheshow vann trots galopp och siktas härnäst mot ett återbesök på Solvalla. Till våren väntar sedan styrketräning inför årets stora mål: Derbyt på Bjerke.

Publicerad:

Stoletheshows felsteg togs bakom bilen, men fyraåringen hittade rätt gångart innan första sväng. Han var snabbt i kapp sina fyra konkurrenter och med varvet till mål kunde Jorma Kontio köra honom till ledningen.

Därifrån gick Stoletheshow (e. Dream Vacation) sedan undan till säker seger före raskt avslutande Thunderpedia. Klockan i mål visade 1.15,8 över full väg.
– Hästen gör ett väldigt bra lopp. Han kändes kraftfull och rytmisk i värmningen. Det var Jormas intryck också – att han var bättre än när han körde honom innan jul, säger tränaren Marcus Lindgren.
– Den gången var han inte riktigt i ordning och därför ändrade vi lite i hans foderstat. Nu börjar han att fälla sin päls och har faktiskt lagt på sig lite över vintern. Så här bra har han inte känts sedan Kriteriet i fjol.

Vad orsakade galoppen?
– Jorma sade att det berodde på att han bara körde en provstart. Så kan det mycket väl vara. Sedan är det en häst som vi tagit det väldigt lugnt med av en anledning. Han har inte laddats förrän nu på slutet utan körts försiktigt hela tiden, säger Lindgren och fortsätter:
– Det är Dream Vacation och Pine Chip som ligger där bak och lurar. Man får tänka lite extra med en sådan häst. En tredje grej är att det hade gått lite långt mellan starterna. Då är det lätt att bli lite pigg bakom bilen.

När får vi Stoletheshow nästa gång?
– Han kommer att starta en eller två gånger till nu under vårvintern. Vi har lite bekymmer med våra styrkebanor i Halmstad just för dagen, så jag kan ändå inte sätta in honom i det styrketräningsprogram som han ska ha. Därför är det lika bra att han får ett par lopp till nu när han gav ett så fint besked. Det kan bli start igen redan den 19 februari på Solvalla.

"Inga större lopp innan Derbyt"

Loppet i fråga körs med voltstart och med tillägg för hästar som tjänat över 150.001 kronor. En gräns som miljonären Stoletheshow överskrider med råge.
– Det kan vara lämpligt att gå ut från tillägg när han var så laddad bakom bilen. Tar han det här loppet bra så startar han där.

Stoletheshow vann Norskt Travkriterium i fjol och matchas nu med sikte på Derbyt som körs på Bjerke den 8 september.
– Det är det som är det stora målet. Sedan är han även anmäld till Europaderbyt, säger Marcus Lindgren.

Har du bokat in några andra storlopp i kalendern?
– Nej. Jag kommer inte att ta ut honom i något större lopp innan Derbyt. Efter de här avslutande vinterstarterna blir det tre månaders styrketräning. Sedan smyger vi i gång i lämpliga lopp över sommaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.