Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbytrea flyttar

Foto: ALN
Thai Navigator är tillbaka på norsk mark. Foto: ALN

Den forne Derbytrean Thai Navigator är efter en sejour i Danmark hos Marc Baek-Nielsen tillbaka i Norge igen. Denna gång är det Marlene Berdalen som ska ta hand om träningen.

Publicerad:

Det här berättar Trav Og galopp-Nytt på sin hemsida. Sexårige Thai Navigator (e. Ganymede) slutade i Bo Westergårds träning trea i Norskt Travderby 2015 efter Glen Ord Superb och Victory Lap. Så sent som i januari segrade hästen bland annat också inom silverdivisionen på Färjestad med Björn Goop i sulkyn. I mars flyttades dock Thai Navigator från Anette Skårnes i Norge efter att den sistnämnda blivit av med sin licens efter samarbete med dopingavstängde Bo Westergård. Ny tränare blev istället Marc Baek-Nielsen i Danmark.

Thai Navigator hann bara göra två starter i Marcs regi, den sista den 13 maj på Åby i ett silverförsök (oplacerad). Nu är det upp till Marlene Berdalen att få sexåringen in på det vinnande spåret igen. Så här långt har det blivit tio segrar och drygt 1,3 miljoner norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.