Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare i comeback – efter nästan fyra år

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Han vann Derbyt 2015. Nu gör Conlight Ås comeback i Danmark efter nästan fyra års tävlingsuppehåll. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

En gammal derbyvinnare gör comeback på lördag efter nästan fyra års tävlingsuppehåll...

Publicerad:

Det är Svante Båths derbyetta från 2015, nioårige Conlight Ås (e. Conway Hall), som ska ut i danska Ålborg. Hästen har inte startat sedan 15 april 2016 på Vincennes, men nu gör han debut för danska proffstränaren Lillian Uglebjerg. I ett snabblopp ställs han bland annat mot en dansk derbyvinnare – elvaårige Stand And Deliver. Och tyske derbytvåan Flying Fortuna. Förstapriset är blott 15.000 danska kronor och loppet ingår i lördagskvällens V64-omgång, som sänds i ATG Live.

Conlight Ås flyttades till Danmark i början av 2019 efter en tids träning hos Markus B Svedberg. Men han fick inte hästen att hålla ihop, utan rekommenderade avel. Nu har Conlight Ås gjort sin första säsong som avelshingst i Danmark, men är alltså överraskande även redo för tävlingscomeback. Han har just nu sju segrar och 3.394.578 kronor i intjänade pengar.

Startlista, lopp 8, V64-6, lördag, Ålborg

2140 meter auto

1. Stand And Deliver – Birger Jörgensen
2. Bali – Pauli Andersen
3. Flying Fortuna – Flemming Jensen
4. Victor Rush – Kasper K Andersen
5. Conlight Ås – Morten Friis
6. Obi – Mads Henriksen
7. Uha Uha de Hess – Bent Svendsen
8. Rocky Egedal – Kent Friborg

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.