Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare lämnar Goop

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Björn Goop har fått in flera topphästar på sistone, men tappar nu också två välkända namn. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Tyske Derbyvinnaren Tiger Woods As kommer att lämna Björn Goops stall under torsdagen.

Publicerad:

Det här rapporteras på Björns egen hemsida. Numera sexårige hingsten Tiger Woods As (e. Quick Wood) vann Tyska Derbyt som treåring och bland annat Gran Premio Tino Triossi som fyraåring. Hästen kom till Björn Goops träning i november förra året, men har där bara tjänat 7.000 kronor på fem starter. Sammanlagt ståtar hästen med nio vinster och 2.742.507 kronor. Det finns ingen uppgift om någon ny tränare i nuläget.

Dubbelmiljonären Underpaid Hanover har också lämnat Björn Goops träning efter försäljning till Ungern. Underpaid Hanover segrade bland annat i The Owners Trophy på Solvalla i oktober 2015 på nya svenska rekordet 1.12,5/2.160 meter (femåriga och äldre utländska hingstar/valacker). Sammanlagt har det blivit 18 segrar och 2.103.869 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.