Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare mot comeback

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Hellin Faxen börjar närma sig comeback. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

2013 års vinnare av Svenskt Kallblodsderby, Hellin Faxen, närmar sig comeback. Detta efter två säsonger bakom sig med sporadiskt deltagande.

Publicerad:

Hellin Faxen (e. Järvsöfaks) firade stora framgångar som fyraåring hos Jan-Roar Mjölneröd, då han bland annat tog hem Svenskt Kallblodsderby på Östersundstravet i augusti 2013.

Under 2014 och 2015 blev det dock sporadiskt med starter för Hellin Faxen, då skadeproblem har satt stopp under vägen. I början av september flyttades Hellin Faxen till Årjängtränaren Olav Mikkelborg och snart närmar det sig comeback.
– Han hade lite problem till en början som vi har behandlat, men nu börjar han komma och hästen ser väldigt fin ut i träningen. Han har startat väldigt lite de två senaste säsongerna, men jag tror att det finns mycket kvar i honom, säger Olav Mikkelborg.

En annan intressant häst hos Mikkelborg är femårige Victory Lap (e. Staro Showbiz), som under fjolåret vannn Jarlsberg Grand Prix (motsvarande Sprintermästaren) och slutade tvåa i det norska Derbyt.
– Han har tränat väldigt fint under vintern och fått mycket träning. Jag hoppas att han har utvecklats ytterligare till det här året. Om allt går som det ska räknar jag med att både Hellin Faxen och Victory Lap startar inom en-två månader.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.