Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare tillbaka hos Båth

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Ifjol vann Conlight Ås Derbyt på Jägersro och i vintras testade han lyckan i Frankrike. När han kom hem till Sverige igen skadade han gaffelbandet, men nu är femåringen påväg tillbaka och finns återigen på Svante Båths gård.

Publicerad:

25 starter har den femåriga hingsten Conlight Ås hunnit med. Han vann Derbyt tillsammans med Erik Adielsson för ett år sedan och under vintern hann han med fem starter i Frankrike. När hästen kom hem på svensk mark igen drabbades han av en gaffelbandskada. Conlight Ås skickades till Caroline Holm utanför Hagmyren där han fått simträna för att bygga upp sig igen.
– Han kom hem förra veckan från Caroline där han varit på rehabilitering med mycket skritt- och simträning. Nu kommer vi att ta det väldigt lugnt med honom och vi känner absolut ingen stress, säger hästens skötare Jimmy H Andersson.

Hur är läget med skadan just nu?
– Gaffelbandet ser fint ut. Veterinären såg knappt vilket av benen som var skadat. Han har bra kondition eftersom han fått ganska hård simträning, men nu kommer han att få skritta och jogga sakta ett tag fram över.

Den 15 april startade Conlight Ås senast och även om det närmar sig kommer det att dröja ett tag innan han syns till på tävlingsbanan igen.
– Det kommer nog att ta någon eller ett par månader innan han går intervaller igen. Som jag sa innan kommer vi inte att stressa fram någonting med honom.

Är det aktuellt med ett nytt Frankrikeäventyr?
– Jag vet faktiskt inte. Jag hörde att det kan bli Frankrike igen, det är i alla fall inte uteslutet. Det är fina pengar att tävla om där.

Conlight Ås har sammanlagt tagit sju segrar och tjänat 3.694.578 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.