Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnaren till Bollnäs

Foto: Tom Jönehag/TR Bild
Nordsjö Odin efter derbysegern i Östersund. Foto: Tom Jönehag/TR Bild

Tangen Haap mot Odd Herakles i elitsprinten och så färske derbyvinnaren Nordsjö Odin i Prinsessan Madeleines Pokal. Bollnästravet bjuder på högklassiga kallblodstävlingar på onsdag.

Publicerad:

Prinsessan Madeleines Pokal körs för 24:e gången och som vanligt över kort distans. Förstapriset har höjts från 150.000 till 175.000 kronor, men detta till trots anmäldes endast sex hästar. Nordsjö Odin ställs mot två andra norska hästar – Möller Tor och Storm Teddy – samt en trio från Jan-Olov Perssons stall: B.W.Prinsen, Guli Roy och Järvsö Kristian.

175.000 kronor väntar också till vinnaren av Bollnästravets elitsprint för äldre hästar. Dit anmäldes 14 hästar och i dussinet som fick plats i loppet hittar vi en kvartett från årets upplaga av Elitkampen: segraren Tangen Haap, Odd Herakles, Roli Eld och Art Kjarvald. Dessutom kommer Pydin och Smedheim Solan till start.

På onsdag körs även Hambostintan för tre- till femåriga ston. Där är förstapriset 100.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.