Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Dessutom sätter vi på jänkarvagnen"

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Jörgen S Eriksson. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

Eskilstunatränaren Jörgen S Eriksson har kört in över en miljon till stallet två år i rad, och siktar i år mot ännu högre höjder. Idag har han en häst inom V64-spelet och låter smått optimistisk.

Publicerad:

Hästen är fyraårige Triton Sund-sonen Arrow Avon som startar från ett knepigt åttondespår bakom bilen i V64-2.

– Han mötte väl övermakten senast (Reggae Hall), men gick fullt godkänt i skymundan. Gången innan krigade han på bra utvändigt ledaren och hästen har gått bra en tid utan att få vinna, säger Jörgen S Eriksson.

Fyraåringen har segrat i en av tio starter, men har också tagit tre andraplatser.

– Hästen är mer stark än snabb och har även varit lite svår från start, vilket gjort att han sällan fått något själv i loppen. Idag kommer jag att backa direkt och hoppas få rygg på favoriten under slutrundan, då kan han fälla ganska många till slut. Den långa distansen är en fördel och dessutom sätter vi på jänkarvagnen igen, senast var det vanlig vagn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.