Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Det är bara att glömma det här året”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Leif Witasp har genomgått två operationer av sina händer, men kan vara tillbaka som kusk inom en månad. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Rättvikstränaren Leif Witasp har bara kört sporadiskt sedan i mitten av augusti. Anledningen? Jo, operationer av båda händerna!

Publicerad:

Det har överhuvudtaget varit ett mellanår, eller skitår som Leif Witasp själv väljer att kalla det. Så här långt har Witasps hästar sprungit in knappt 1,9 miljoner och segerprocenten är så låg som sju procent. Det här är något som Leif inte alls är van vid. För fyra år sedan noterade hans stall exempelvis 108 segrar och 8,6 miljoner kronor. Diverse infektioner har härjar runt i stallet och vägrat att ge med sig hos hästarna. De flesta inklusive stallets stjärna Cool Keeper har varit drabbade.
– Det har tagit om flera gånger och jag kommer knappt ihåg något år som varit lika besvärligt tidigare. Det är helt enkelt bara att glömma det här året och satsa på 2017 istället. Då ska både jag själv och hästarna vara i fullt trim.

Leif själv har också haft det kämpigt. De flesta nätter har han tvingats ta till både värk- och sömntabletter för att kunna sova. Anledningen: smärta i båda händerna.
– Det har varit en väldig värk, Efter en ordentlig undersökning visade det sig att det var karpaltunneln i båda händerna som låg bakom problemen. Jag opererade först högra handen med en konvalescens på cirka sex veckor. Nu känns den perfekt och för två veckor sedan var det dags för vänstern. Om ungefär en månad räknar jag med att kunna göra comeback.

Leif tvingades stå över löpkörning mellan 16 augusti till 4 oktober. Sedan hann han bara med sex lopp innan operation nummer två. Nu har han ”vilat” från sulkyn sedan den 7 oktober.
– Vi har haft tävlingar i Rättvik i dag och man blir otroligt sugen att vara med och tävla igen. Men det är bara att ge sig till tåls ett tag till.

Fakta om karpaltunneln hos människan från Vårdguiden:

Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handloven. Genom den går en viktig nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndrom orsakas av att utrymmet minskat och nerven kommit i kläm. Om trycket är kraftigt eller långvarigt kan nerven skadas. Karpaltunnelsyndrom kan innebära ett hinder i vardagen, om man får nedsatt känsel, får ont eller blir fumlig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.