Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det är lite tramsigt"

Foto: Mia Törnberg
Thomas Nilsson med Legolas på Åby våren 2002. Foto: Mia Törnberg

Både ATG och Legolas.bet anser sig ha rätt till namnet "Legolas". Nu har Thomas Nilsson, tränaren bakom sagohästen, uttalat sig i frågan.
– Jag måste säga att jag är förvånad över att ATG håller på med det här tjafset nu, säger Nilsson i intervju med trottosport.se.

Publicerad:

Namnstriden om rätten till "Legolas" tog sin början för en knapp månad sedan och nu tar Thomas Nilsson bladet från munnen i en intervju med travbloggen trottosport. 

Tränaren bakom sagohästen Legolas ställer sig frågande till ATG:s agerande i ärendet. 
-  Jag måste säga att jag är förvånad över att ATG håller på med det här tjafset nu. Det är lite tramsigt måste jag säga. Kanske skulle jag själv registrerat olika domäner med Legolas, men jag har aldrig försökt slå mynt av hästen som betydde mycket för mig, säger Thomas Nilsson till trottosport. 

Det var i höstas som Legolas.bet tog kontakt med Thomas Nilsson och ägaren till Legolas, Marko Anic. 
- De frågade mig om jag eller Marko Anic hade något emot att de använde namnet. Jag ringde då Marko och vi var överens om att vi inte har något emot det. Vi tycker inte att vi äger namnet, det är ju Tolkien som i så fall gör det, säger Nilsson och syftar på författaren till Sagan om Ringen-trilogin. 

Nilsson har även kontaktats av ATG i frågan. 
- Jag lyssnade på vad dom hade att säga och konstaterade att man nu har börjat hävda att Legolas är ett så starkt varumärke. Visst var ATG och Legolas nära förknippat under en period, men det är ju glömt och begravt för länge sedan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.