Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det är över förväntan"

Foto: MARIA HOLMÉN
Johan Untersteiner representerar Stall Frölunda som i nuläget sålt överlägset flest andelar i Rikstravet. Foto: MARIA HOLMÉN

Den 1 december börjar Rikstravet team SHL. Travronden har fått ta del av hur respektive stall ligger till i försäljningen.

Publicerad:

Det tog bara ett par dagar för Stall Frölunda att sälja slut på sina andelar i Rikstravet. Det finns dock fortsatt möjlighet att förvärva en andel till alla Rikstravets stallar om man går via ATG-ombuden. 

Nedan följer siffror på hur det än så länge går för alla lagen. Frölunda är ohotade i topp följt av Malmö på andra- och Brynäs på tredjeplats. I botten hittar vi Stall Växjö med enbart 149 andelar sålda. Travronden har pratat med Tomas Klasson på Svensk Travsport.

Hur nöjd är du med siffrorna?
– De är helt okej, med tanke på medieutrymmet som vi har haft så är det över förväntat egentligen. Det håller sig över snittet. Eftersom det har varit jackpot på V75 så har det tagit en del plats från Rikstravets marknadsföring, säger Tomas Klasson på Svensk Travsport.

Hur ser du på möjligheterna att sälja slut på alla andelar?
– Mycket bra. Vi har sålt 30 procent på en vecka och har fortfarande sju veckor kvar. Då har vi Fars dag kvar också, vi ser detta som en riktigt bra Fars dag-present. En hästägarupplevelse är lite udda, men samtidigt riktigt häftigt.

Vad kommer ni att göra för att få igång försäljningen där det går trögt?
– Vi har aldrig kört det här konceptet tidigare och vi var tvungna att ge det en vecka för att se hur det går. Nu kommer vi givetvis att planera med berörda banor och klubbar för att få igång försäljningen ordentligt och vi kommer att göra stödinsatser där det behövs. Det kan vara allt från speciella travbanedagar, till SHL-matcher och kampanjer i lokal press. 

I nuläget är ungefär 30 % av alla andelar till Rikstravet sålda.

Antal sålda andelar per stall:

Stall Frölunda – 1166
Stall Malmö – 695
Stall Brynäs – 683
Stall Färjestad – 594
Stall Leksand – 560
Stall Djurgården – 491
Stall Rögle – 481
Stall Örebro – 309
Stall Skellefteå – 253
Stall Luleå – 247
Stall HV71 – 236
Stall Linköping – 225
Stall Karlskrona – 192
Stall Växjö – 149

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.