Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det blev mycket märkligt"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Propulsion och Daniel Redén. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Daniel Redén ville att Propulsion skulle få en ordentligt genomkörare med månaden kvar till Prix d'Amérique. Men On Track Piraten fick styra och ställa framme i ledningen och gick undan säkert till slut.

Publicerad:

1.200 meter från mål avancerade Örjan Kihlström och Propulsion utvändigt om On Track Piraten. Från den positionen hade man inte förmågan att plocka ned ledaren i en snabb avslutning.
– Örjan körde väldigt snällt med honom. Jag har varit inne på att jag ville se honom trött idag. Det blev mycket märkligt det här loppet. Med tanke på att han gick med skor och brodd idag tänkte jag att det skulle vara bättre med ett jämnare tempo hela vägen. Det här påverkar ingenting för den fortsätta planeringen, men vi får smälta det här först innan vi bestämmer var vi startar nästa gång, säger Daniel Redén.

Örjan Kihlström:
– "Piraten" är en bra häst som alltid gör det extra bra på vintern. Ibland räcker det inte helt enkelt. Det finns säkert jättemycket saker jag hade kunnat göra annorlunda i det här loppet, men om vi vunnit för det vet jag inte. Vi var jämsides med "Piraten" hela sista varvet, men vi klarade helt enkelt inte av att slå honom. Propulsion gör alltid ett bra jobb och det gjorde han idag också. Jag är nöjd med prestationen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.