Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Det börjar med bråk och slutar med kärlek

Foto: TR Bild
Foto: TR Bild

Två av de tuffaste som setts på en travbana. Han: mörk, snabb, bestämd och under sin tid världsrekordhållare alla kategorier. Hon: stor, bestämd, på hugget och en riktig rubrikmakerska. Båda: Elitloppsvinnare och köpta till Sverige för stora pengar.

Publicerad:

De möttes i Elitloppet 1990 i en strid värdig travsportens Elizabeth Taylor och Richard Burton. Han segrade och hon slutade tvåa. Våren 2004 möttes de åter i en hage på Ekerö. Sommaren med Peace Corps mindes nog Mack Lobell för alltid.

Något kärleksföl blev aldrig till denna sista sommar på Menhammar. Peace Corps flyttade som många pensionärer sedan till Mallorca, där hon i november 2012 gick i träning hos Sören Nordin, 26 år gammal. Mack Lobell travade på några somrar till innan han som 32-åring gjorde henne sällskap hos Sören. 

Helt fruktlös var ändå inte kärleken. Redan 1995 födde Peace Corps ett hingstföl efter Mack Lobell, Meadowbranch Macki. Då det föl i världen med historiens rikaste föräldrar. Själv tjänade kärleksbarnet 300 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.