Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det fattas lite till toppformen"

Foto: ATG LIVE
Foto: ATG LIVE

Tvåa, diskad, trea. Den segervane Nuncio har åkt på tre tunga nitar i de tre senaste starterna.
– Det fattas lite till toppformen, säger kusken Örjan Kihlström.

Publicerad:

Många hoppades på att frågetecknen kring Nuncio skulle rätas ut till utropstecken under onsdagskvällen. Men trots ett fint lopp i andra ytter räckte det bara till en tredjeplats. I en snabb avslutning fick Nuncio se sig slagen av både Västerbo Highflyer och Sliding Home.
I stället för Nuncio blev det Västerbo Highflyer som vann enkelt från spets. Örjan Kihlström styrde ut i tredjespår på sista bortre långsidan, men ekipaget kunde inte plocka nämnvärt många meter.
– Han var inte som bäst helt enkelt. I sista sväng märkte jag att det inte bet ordentligt för honom.
Sedan Elitloppsäventyret 2016 har Örjan Kihlström varit den som kört Nuncio. Framgångarna har varit många. Det har slutat med nio segrar på tolv försök. Kihlström är inne på samma linje som Stefan Melander.
– Det fattas lite till toppformen, men det var ett bra tag sedan han fick ett ordentligt lopp. Dagens lopp blev inte helt passande eftersom det gick för sakta det första varvet. Hästen känns hur som helst pigg och fräsch och normalt sett ska han gå framåt med detta, säger Kihlström.
Elitloppet avgörs på Solvalla den 28 maj.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.