Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det här är jättetråkigt"

Foto: JEANNIE KARLSON
Foto: JEANNIE KARLSON

Travronden rapporterade tidigare i dag om Elias Strandbergs bestraffning vid tävlingarna på Sundbyholmstravet under gårdagen. Här är hans version av händelseförloppet.

Publicerad:
Elias Strandberg körde treåriga Broadway Queen i lopp tio under kvällen. Efter loppet hade måldomarna en del att anmärka på hans drivning. De bedömde att det var så pass allvarligt att Elias Strandberg blev avstängd från i dag och två månader framåt. Utöver det fick han 4 000 kronor i böter. Ett straff som lärlingen tycker är på tok för tufft.
– Jag kan hålla med om att drivningen inte riktigt är okej och jag säger inget om att jag fick bestraffning, men det här straffet är alldeles för hårt, säger Strandberg och fortsätter.
– Efter loppet kom banveterinären för att kolla på hästen. Han får då syn på några märken på hästen, men vad som är viktigt att uppmärksamma är att hästen var blöt i det läget. På en blöt/svettig häst blir det märken av minsta lilla beröring och det påtalade vi. Vi ville ha en inspektion av hästen då hästen var torr, vi talar om någon timme senare, men någon sådan inspektion gjordes aldrig. Antagligen hade de ingen lust att vänta så länge i och med att vi var med i ett av de sista loppen för dagen.
Elias Strandberg har kollat upp Broadway Queen både under gårdagskvällen och i dag (läs onsdag). Han kan inte se någon skada på hästen.
– Det var bara hårremmen som märkena var på och under gårdagskvällen eller nu när jag kollar på hästen så ser man ingenting. Det var enbart för att hästen var blöt som märkena kunde anas.
Rommelärlingen har redan överklagat bestraffningen.
– Jag tycker det här är jättetråkigt. Av straffet att döma så framstår jag som någon misshandlare, men det är så långt ifrån vem jag är så det finns inte. Jag vill verkligen påpeka att hästen inte tagit skada av min drivning och när hon inte längre svarade på mina maningar så slutade jag. Nu hoppas jag att jag får igenom min överklagan hos Svensk Travsport och det tror jag att jag får också med tanke på mina bevis, avslutar Strandberg.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.