Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det har strulat mycket"

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Jakob Croon andas optimism. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Jakob Croon gästar Romme med två hästar som han kör själv. Så här säger han om deras chanser.

Publicerad:

Pikachu Face (v4-1) var väldigt uppåt senast. Det har strulat mycket, men med lopp i kroppen går han i regel framåt en del, så det känns bra på förhand. Hästen öppnar bra självmant och eftersom han är lite trång i gången måste jag låta han löpa ut första biten. Jag tror alltid att lång distans ska gå bra eftersom han är stark, men det har strulat de gånger vi testat det. Min uppfattning är dock att det ska gå bra. Det är ingen fara att han blir vass i ledningen, även om det inte går att ta upp honom första biten med risk för att han slår ihop. Jag måste vara optimistisk och han går som senast. 

 

Zolo Sensation (lopp 6) har det krånglat för, men det rör sig om en fin häst. Det blir försiktigt upplägg i början och sedan får vi försöka hitta ryggar och köra till slut. Prio ett är att han ska fungera den här gången. Trots allt är det en kapabel häst som kan vara med dem ändå. Han kommer att gå med lite annan utrustning eftersom han bröt ner senast. Dessutom är han kastrerad inför den här starten, säger Jakob Croon. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.