Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det känns stimulerande"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

För femte året i rad får vinnaren av Finlandia-Ajo en direktplats till Elitloppet. I år går det även att ta vägen till Mini-Elitloppet, Lilla Elitloppet och Montéeliten via Vermo.

Publicerad:

Samarbetet mellan Elitloppet och Finlandia-Ajo stärks. Precis som tidigare får vinnaren av huvudloppet, som körs söndagen den 10 maj på Vermo, en direktplats till Elitloppet. Nytt är dock att även vinnarna av två ponnylopp samma dag, men även vinnaren av Finlands största montélopp, får chansen på Solvalla under elitloppshelgen.

Vinnarna av ponnyloppen kvalar in till Mini-Elitloppet respektive Lilla Elitloppet medan vinnaren av Prix Monté Finlandia får en direktplats till Montéeliten.
– Jag tycker vi har ett fint samarbete med Vermo och att utöka detta känns stimulerande när Finlandia-Ajo-dagen alltid håller hög sportslig klass. Solvalla har väldigt många tillresande finländare under elitloppshelgen och det här hoppas vi kan ytterligare öka det intresset, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Förutom en direktplats till Elitloppet får vinnaren av Finlandia-Ajo 110.000 euro.

Nytt på samma tävlingsdag som Finlandia-Ajo avgörs är också att tre stycken STL-divisioner kommer att avgöras.
– I år kör vi tre STL-försök på Vermo. Vi har tidigare år haft Klass I och Bronsdivisionen på Vermo, men vi utökar nu även med Silverdivisionen. Det är bra för STL-finalerna på Solvalla den 30 maj med tre försök på Vermo, det gör att vi får mer internationella STL-finaler på Solvalla under Elitloppshelgen, säger Mattias Stenby på Svensk Travsport.

Vermos sportchef Miika Lähdeniemi:
– Det blir många lopp som nordiska tränare siktar mot. Att tävla under elitloppshelgen är en dröm för många finska tränare och ägare. Det är tre veckors mellanrum från Finlandia-Ajo till Elitloppet, vilket nog är optimalt. Vi har ett bra samarbete med Solvalla och ST.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.