Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Det känns tråkigt"

Foto: MIA TÖRNBERG
Tobias och Maven. Foto: MIA TÖRNBERG

...Tobias J Gustafsson, 33 år, som under fjolåret var ”vapendragare” åt supermärren Maven på hennes framgångsrika strapatser i Europa.

Publicerad:

Hur kändes det när du nåddes av beskedet om skadan och beslutet att avsluta hennes karriär?
– Jag hade läst på nätet om hennes bekymmer så sent som för en månad sedan och var på sätt och vis förvarnad. Det känns tråkigt för hon var långt ifrån färdig på tävlingsbanan.
Berätta lite om tiden tillsammans med henne förra året!
– Jag fick äran av Jimmy Takter att managera henne veckan innan jul 2014 och fram till mitten av augusti. Det var en häftig resa och Maven, tillsammans med Johnny Takter, var säkert en härlig krydda. Det är samtidigt det som är lite tråkigt när det gäller hennes resultat i Europa; hon har lite för många ”bra” andraplatser och glöms säkert bort i historiken. Roligaste loppet var nog andraplatsen i Cagnes-sur-Mer 2015 för då bevisade hon äntligen att hon dög i Frankrike.
Tiden med Maven, vad har den lärt dig?
– Mycket. Jag hade ju även hand om Creatine och det var ganska hård press och mycket ansvar, men förstås väldigt kul också. Även om den här typen av hästar i mångt och mycket är färdiga produkter och egentligen bara behöver underhållas är det ändå lärorikt att ha suttit bakom dem i jobben. Att få känna deras kapacitet har jag säkert nytta av när jag själv tränar häst.
Hur ser din vardag ut efter Maven?
– Jag och min sambo Liselotte Olsson (B-tränare på Solvalla reds anm.) håller till utanför Nyköping och det är hästträning och renovering av gården som gäller så dagarna går fort.
Saknar du fjolårets äventyr med miljonärskan?
– Det är klart och jag hade gärna gjort om det. Senast jag hörde av Jimmy Takter snackade vi Creatine och då lät det lite på honom som att han var sugen på att skicka över en häst till Europa. Det är förstås inget som är klart, men jag tror exempelvis att Creatine skulle passa perfekt i Elitloppet. För till skillnad från Maven är han väldigt startsnabb. Det planerade direktflyget gör kanske att min roll inte behövs i samma utsträckning, men jag håller i alla fall dörren öppen för ännu ett ”skötarjobb", säger han. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.