Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det skulle vara en dröm"

Foto: Kanal 75
Solvallas sportchef Markus Myron har ett intressant arbete med startfältet till Elitloppet 2017 framför sig. Foto: Kanal 75

Med knappt fyra månader kvar till Elitloppet börjar traventusiasterna att drömma om matchen mellan Bold Eagle och Nuncio. Travronden har tagit pulsen på Solvallas Elitloppsboss Markus Myron.

Publicerad:

Krutröken börjar så smått lägga sig efter gårdagens Prix d'Amérique och många drömmer nu om supermötet mellan Bold Eagle och Nuncio i Elitloppet den 28 maj. Travronden har kollat läget med Elitloppschefen Markus Myron om hans tankar inför storloppet på Solvalla.

Först och främst, hur ser du på söndagens Prix d'Amérique?
– Det var ett fantastiskt lopp tycker jag med en oerhört bra och väntad vinnare. Bold Eagle kom till start med imponerande meriter och var dessutom titelförsvarare och jag tycker helt klart att det var rätt häst som vann.

Det är knappt fyra månader kvar till en av travvärldens stora höjdpunkter - Elitloppet. Där spelar Markus Myron som sportchef för Solvalla en av huvudrollerna och är den som bestämmer vilka hästar som kommer till start.
– Naturligtvis har jag redan nu börjat fundera på vilka hästar som ska bjudas in. Jag har tyckt att de ska få njuta av sin Pd'A-start och sin Pd'A-seger, men det är klart att jag vid tillfälle kommer ta en formell kontakt med kretsen runt Bold Eagle. Det är en fullkomlig självklarhet att Bold Eagle får starta i Elitloppet om de väljer att göra den matchningen.

Hur skulle det vara att få supermötet mellan Bold Eagle och Nuncio på Solvalla?
– Matchen mellan Nuncio och Bold Eagle är den som alla traventusiaster pratar om och det är den frågan jag får allra oftast. Det är klart att det skulle vara en dröm att få ha den matchen just på Solvalla och nu ser den ut att kunna bli verklighet.

Ifjol valde du att vänta relativt länge med att göra klart Elitloppsfältet, hur är taktiken i år?
– Jag vet inte, jag kommer att gå en hel del på känsla. Jag var lite senare än vanligt med de sista inbjudningarna förra året, men jag tar alltid en dag i taget och kommer göra allt för att få ihop ett startfält med de 16 mest intressanta hästarna i slutet av maj. Men exakt hur vägen dit ser ut vet jag inte riktigt just nu och jag får försöka lotsa mig fram så bra som möjligt.

Om du får välja helt fritt, vilka fyra hästar vill du absolut se i Elitloppet 2017?
– Det är en jättesvår fråga att svara på med tanke på att man inte alls vet hur det kommer att se ut i slutet av maj. Jag brukar vanligtvis passa på de här frågorna... Men det är klart att man längtar efter att få se matchen mellan Bold Eagle och Nuncio. Sedan skulle jag vilja ha med några intressanta amerikanska hästar, Ron Burke pratar om att han försöker få tillbaka Mission Brief på tävlingsbanan och skulle han lyckas med det vore det superhäftigt att se henne i Elitloppet.

– Sedan tycker jag att Resolve var väldigt bra ifjol och det är alltid kul när Åke Svanstedt kommer tillbaka till Sverige. Han presenterar alltid sina hästar i fint skick och har en väldig popularitet här i Sverige. Samtidigt skulle det vara en otrolig glädje om Delicious U.S. kom tillbaka fullt ut och hade hälsan att kunna vara med också. Nu fick du plötsligt fem hästar... Men jag vill också säga att det är mycket som kan hända fram till slutet av maj.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.