Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Det tuffa norska utspelet – kan ställa in alla lopp

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Det norska travförbundet hotar med att ställa in alla travtävlingar från och med 1 januari. Även de på huvudstadsbanan Bjerke. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Om inte norska travförbundet (DNT) får bättre förståelse från myndighetshåll kan det bli dramatiska följder redan från början av nästa år.
– Vi kan bli tvingade att ställa in alla lopp från och med 1 januari samt varsla alla anställda inom sporten om permittering, säger DNT:s styrelseordförande Knut Wuem till TGN.

Publicerad:

För några dagar sedan presenterade DNT det stentuffa sparpaketet för resten av 2019 – 12,3 miljoner norska kronor. Förutom inställda tävlingsdagar blir det bland annat också ett lopp mindre under varje tävlingstillfälle samt rejäla nedskärningar vad gäller prispengar. Men detta är inte nog. Just nu går norsk travsport i väntans tider på ett beslut från Landbruks- og Matdepartementet. Om de styrande där går på samma linje som Lotteritilsynet med förlustgräns på 20.000 norska kronor per månad och spelare kan läget bli prekärt.
– Det är risk att vi hamnar i en situation som vi inte kan leva med. Om generella spelgränser blir införda enligt Lotteritilsynets upplägg och omsättningen rasar med 900 miljoner norska kronor ner till 2,5 miljarder skulle det betyda en rasering av norsk travsport, säger DNT:s styrelseordförande Knut Wuem till Trav Og Galopp-Nytt.

Det kan bli hårda tag framöver från DNT:s sida:
– Om den generella förlustgränsen på 20.000 norska kronor blir införd och omsättningsminskningen följer Rikstotos analyser går vi snabbt i konkurs. Då är det bättre att stoppa verksamheten och permittera alla anställda, säger Knut Wuem vidare till TGN.

Fortsättning följer...

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.