Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det var ett tag sedan"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jan Johnson på Meadowlands 2003. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Första loppet sedan i oktober 2017, men Jan Johnson visade att takterna sitter i. Svensken var tillbaka i sulkyn som en vinnare på Historic Track i Goshen.

Publicerad:

Den anrika 800-metersbanan stod värd för sex lopp och i Landmark Stake för tvååriga hästar vann Jan Johnson med Higher Call (e. Explosive Matter). 

Ekipaget tog sig till spets och var sedan förkrossande överlägset. Segermarginalen? 19,5 längder.
– Det var ett tag sedan, konstaterade Johnson med ett leende i vinnarcirkeln.
– Higher Call trivs på små banor. Han har inte den där snabba speeden utan fortsätter bara att springa. Jag hade honom i Florida i vintras och han har varit frisk. Det är en trevlig häst att ha omkring sig.

Higher Call, som gjorde karriärens första start, belönades med 6.775 dollar för segern. Han tränas av Marcus Melander.

En annan Melander – Jenny – tog även hon en tränarseger i Goshen. Hennes Meadowbranch Vicki (e. Wishing Stone) vann Landmark Stake för treåriga ston. Jason Bartlett körde henne till segern som var värd 3.550 dollar. Meadowbranch Vicki ägs av Hans Enggren som också har fött upp henne.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.