Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Det var ingen kuskseger"

Foto: HANOLD/ALN
Per Linderoth. Foto: HANOLD/ALN

Bergsåkertränaren Per Linderoth, som igår var i Hamburg och satte dit Cruzado dela Noche åt Stefan Melander i Grosser Preis von Deutschland. 

Publicerad:

Du verkade stressad i vinnarintervjun i ATG Live. Hann du med flyget hem?
– Jadå, men det kändes lite tajt och man vet ju inte hur smidig säkerhetskontrollen är på en okänd flygplats som Hamburg. Loppet gick 17.50 och vi anlände till flygplatsen runt halv sju. Planet skulle flyga kl 18.50, men var försenat och då var det helt plötsligt väldigt lugnt. Jag landade i Sundsvall kl 12 och var hemma på gården kvart i ett. Imorse var jag i stallet tjugo över sex igen.
20 minuter sovmorgon känns befogat när man vunnit ett storlopp, eller hur?
– Ja, precis, men i ärlighetens namn har jag inte hunnit tänka så mycket på det, mer än att jag fått en massa gratulationer. 
Du vann Stochampionatet 2013 med egentränat. Hur högt rankar du gårdagens seger?
– Som sagt, Blended Scotch seger på Axevalla flyger så klart högst, men det här var en annorlunda grej och min första seger utomlands. Jag har tidigare kört två lopp i Frankrike och det här var första gången i Tyskland. Jag får passa på att tacka reseledaren Erik Adielsson. Sambon Susanne brukar sköta flygbiljetterna, men den här gången tog jag rygg på Erik. Utan honom hade jag troligtvis stått kvar i avgångshallen.
Berätta om Grosser Preis von Deutschland!
– Med 15 hästar i loppet och sju hästar i andra ledet är det förstås svårt att hamna bra till. Vi hamnade där jag misstänkte att vi skulle hamna och sedan kände jag att jag var tvungen att gå så tidigt jag gick. Hästen var verkligen enorm ute i spåren och det var ingen kuskseger i alla fall.
Hur var stämningen runt omkring?
– Hamburgs anläggning är ganska sliten och det var väl högst 400 personer som stod ute på asfalten och kollade på. Man fick ingen känsla att det var storlopp, men det kan man inte klaga på när man vinner.
Hur blev Per Linderoth catchdriver i Stefan Melanders stall?
– Hehe, det är en ren slump. Hästen gjorde Sverigedebut under Umeås dubbeltrav i våras och det var säkert så få kuskar att lotten till slut föll på mig. Sedan har jag fått fortsatt förtroende de gånger ordinarie kusken Björn Goop inte kan. 
Storhästägaren Anders Ström äger och Stefan Melander tränar. Har de hört av sig?
– Anders ringde faktiskt till mig när vi väntade på flyget, men ”Tarzan” har jag inte pratat med. Det är ju han och teamet bakom hästen som ska äras, men jag har faktiskt inget telefonnummer till honom. Men han hade säkert inte svarat för att han var nog ute i traktorn och sladdade banan...

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.