Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Detroit Castelets bäst i trekejsarslag

Foto: Skärmdump, ATG.se
Detroit Castelets gav inte sina jämnåriga konkurrenter en chans över upploppet. Foto: Skärmdump, ATG.se

Formkortet Detroit Castelets och Matthieu Abrivard blev svaret i en fin upplaga av Prix Louis Jariel för femåringar på Vincennes under lördagseftermiddagen. 

Publicerad:

Sedan en av förhandsfavoriterna, Davidson du Pont, strukits efter sin värmning kom Grupp II-loppet att bli ett rent trekejsarslag mellan Draft Life, Delia du Pommereux och Detroit Castelets. Den sistnämnda med Matthieu Abrivard i sulkyn kördes till ledningen, med Delia du Pommereux i dödens och Draft Life i rygg på denne. Första 1175 meterna öppnades via snabba 1.10,3 och efter en lite långsammare femhundring blev det full fart på tillställningen igen. 

Genom sista sväng såg slutstriden öppen ut, men Detroit Castelets skulle visa sig ha en växel till och gick undan enkelt över upploppet till en smått överlägsen seger. Draft Life med Eric Raffin avslutade bra och tog sig förbi Delia du Pommereux till andraplatsen. 

Segertiden för Jean Luc Dersoirs Detroit Castelets blev toppfina 1.10,6/2175 meter, bara en tiondel långsammare än Texas Charms löpningsrekord från 2012. Femåringen efter Neoh Jiel står i en härlig utveckling och detta var årets tredje Grupp II-vinst.

Grupp III-loppet Prix de Gien (Prix de la Ville de Plouescat) för treåriga hingstar och valacker blev en sevärd historia. Franck Nivard satt bakom favoriten Falco d'Heripre och följde med i tredjespår med 900 meter kvar. Alexandre Abrivard satt i det läget kvar i andraspår med Mister F Daag, men trängde sig ut i rygg på favoriten med 500 meter kvar.  In på upploppet skulle det handla om dessa två, och efter en rykande duell där ingen ville ge sig visade målfotot att Mister F Daag vunnit. Segertiden blev 1.13,5/2700 meter för Conway Hall-sonen som gjorde sin blott andra start i karriären och belönades med 30.600 euro. Tränar gör Paul Hagoort. 

I Grupp III-loppet Prix d'Istres för treåriga ston över 2700 meter blev det favoritseger för Sébastien Guaratos Fleche Bourbon (e. Saxo de Vandel). Jean Philippe Monclin i sulkyn låg och körde i halvspår på rygg ledaren fram till 700 kvar, då han slutligen styrde ut favoriten i dödens. Sedan blev det odramatiskt för Fleche Bourbon som vann med flera längder till tvåan Fashion Queen och tyska gästen Isabella Boshoeve. Segertiden blev fina 1.14,3/2700 meter och förstapriset var 30.600 euro.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.