Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dexter Frontline är död

Foto: P&R
Dexter Frontline med Krister Jakobsson i sulkyn och som tränade hästen under större delen av tävlingskarriären. Foto: P&R

Trefaldige miljonären och avelshingsten Dexter Frontline har gått ur tiden.

Publicerad:

På grund av åldersskäl har Dexter Frontline (e. Super Arnie – Tina Glas) tagits bort meddelas från Sättrans stuteri där hästen stått uppstallad som avelshingst. Dexter Frontline blev 19 år.
Totalt sprang Dexter Frontline in 3.442.398 kronor och vann 18 lopp på 75 starter. Största framgångarna kom via andraplatser både i Kriteriet och Derbyt 1999 respektive 2000 där han tjänade 650.000 kronor i respektive start.
Sedan 2003 har Dexter Frontline jobbat som avelshingst och fick sina första avkommor 2004. I år har han fått sju avkommor. Dexter Frontlines bästa avkomma är Mr Vox som tjänat 789.150 kronor och som startar på V75 i Skellefteå på lördag.
Dexter Frontline föddes upp av Bengt & Anders Holmqvist och H-O Rehnvall som alla tre ägde hästen under hela karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.