Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Diamanten glänste i Umeå

Foto: TR Bild/Malin Albinsson
Diamanten och Erik Adielsson vann Berth Johanssons Memorial. Foto: TR Bild/Malin Albinsson

Det gick undan från start – och till slut likaså. Diamanten ledde runt om i årsdebuten i Berth Johanssons Memorial på Umåker. Segern var hästens första i Stig H Johanssons regi.

Publicerad:

Erik Adielsson laddade från start med Diamanten (e. Adrian Chip) och utifrån gjorde Robert Bergh samma sak med Muscle Hustle. Första 300 meterna av femåringsloppet Berth Johanssons Memorial blev en fartfylld historia. Sedan gav Bergh upp tankarna på ledningen och backade i stället ned i rygg på Diamanten.

Ett efterföljande krypkasino tvingade sedan fram Makethemark utanpå ledaren med varvet kvar varpå tempot blev högre. Och högre. I sista sväng var det återigen full fart på loppet, men någon större dramatik uppstod aldrig. 

Diamanten gick nämligen undan till en säker seger med Makethemark på utsidan och Muscle Hustle fast i ledarryggen. Segern var 200.000 kronor och klockan i mål visade 1.13,6a/2.140 meter.
– Han var ruskigt fin. Jag är toppnöjd. Det gick väldigt fort första biten, men "Robban" måste ju prova. Det är tävling. Sedan fick jag dämpa till ett lugnt tempo och han var väl mer eller mindre skyldig att vinna. Men han gjorde det på ett otroligt fint sätt, sade  Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Diamanten gjorde sin andra start före nye tränaren Stig H Johanssons och nu kom första segern. Johansson ville inte uttala sig närmare upp några specifika lopp framöver, men Erik Adielsson fick frågan om Elitloppet i ATG Live.
– Jag vet inte hur ägarna och Stig tänker, men ja, han skulle kunna vara med i Elitloppet. Så bra är han.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.