Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Direktflyg till Elitloppshelgen från USA

Under lördagen avslöjades att Benders Sverige AB blir titelsponsor till Elitloppet i år. Därmed möjliggörs ett direktflyg från USA till Sverige till Elitloppshelgen.

Publicerad:

Elitloppet Benders är huvudloppet under Elitloppshelgen på Solvalla 27-29 maj 2016. Efter två försök med åtta hästar vardera går de fyra främsta i varje försök vidare till final. Totala prissumman uppgår till 6.250.000 kronor varav segraren av finalen får tre miljoner. Loppet avgörs den 29 maj.

Tidigare har Elitloppsdeltagare från USA flugit till Holland eller Belgien och sedan tagit landvägen till Solvalla. En resa som tagit lång tid och som kan påverka hästarnas tävlingsprestationer. Med det nya direktflyget förbättras förutsättningarna.
– Vi har ett stort engagemang i den amerikanska travsporten och det ska verkligen bli jätteroligt att se de bästa amerikanska hästarna tävla på lika villkor som de europeiska under Elitloppshelgen. Direktflyget från USA gör att fler amerikanska hästar kommer hit och det kortar dessutom ned hästarnas restid avsevärt. Vi är glada och stolta över att kunna bidra till det, säger Ove Bender, VD på Benders Sverige AB i ett pressmeddelande.

Flygplanet avgår från New York till Göteborg den 24 maj med återresa från Stockholm till New York den 2 juni. På flygplanet finns deltagare till Elitloppet Benders, men också hästar till övriga högklassiga lopp under Elitloppshelgen. Kapaciteten på flygplanet uppgår till att kunna flyga över upp till nio hästar.
– Vilka hästar det handlar om är naturligtvis inte klart i dagsläget. Nu väntar en spännande tid där vi får vi se vilka som utmärker sig och som kan passa till våra lopp, funderar Markus Myron, sportchef på Solvalla.

Publiken får även ett kärt återseende med två Elitlopps-hjältar. Gidde Palema och Torvald Palema som vann Elitloppet 2004, respektive 2009, kommer tillsammans att leda defileringen till Elitloppet Benders final och dessutom till varsitt försök. Båda hästarna är uppfödda av Karl-Erik Bender, och Gidde Palema tävlade dessutom för familjen Benders Stall Palema. Ove Bender har fina minnen från Elitloppet:
– Vi har haft med åtta uppfödningar i Elitloppet varav två har segrat. Det kanske är därför Elitloppet ligger oss så varmt om hjärtat. Då känns det bra att vara titelsponsor, säger Karl-Erik Bender.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.