Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djali Boko bjöd på uppvisning

Foto: Hanold/ALN
Sjuårige Ready Cash-sonen Djali Boko vid ett tidigare tillfälle. Foto: Hanold/ALN

Efter en strulig säsong stod Djali Boko för en häftig styrkedemonstration i Anders Jahres Lopp på Jarlsberg. Med en mäktig långsida svepte Djali Boko fältet i stack undan till en överlägsen seger på 1.11,2a/2.100 meter.
– Det var förnedringstrav, sa Adrian Kolgjini. 

Publicerad:

Djali Boko var tvåa i debuten för stall Kolgjini i våras men sedan har resultaten låtit vänta på sig och det har blivit galopp i fyra raka lopp. Men på Jarlsberg fick Djali Boko visa vilken stjärna han är i regi Kolgjini. 

Poet Broline tog enkelt hand om täten men Spitcam Jubb som nådde dödens efter en inledning i tredjespår höll uppe tempot och varvet gick på 1.11,5. Sedan var det dags för Djali Boko att ta över showen. Adrian Kolgjini lämnade fjärde utvändigt med 900 kvar och på sista bortre långsidan svepte ekipaget hela fältet och nådde spets in mot sista sväng. Djali Boko nöjde sig inte med det och drog sedan undan till en helt överlägsen seger, på 1.11,2a/2.100 meter auto. 
– Han har haft mycket otur men vi har hela tiden vetat vad det är för en häst. Han visade en ruskig speed över långsidan och var otroligt fin. Vi har satsat hårt på Djali i aveln och detta var ett skönt kvitto på att vi gjort rätt, sa en nöjd Adrian Kolgjini. 

Förstapriset i loppet var 200.000 norska kronor. Napa Scar tog hand om andraplatsen före Tango Negro.

I övrigt på V75...

Världsrekordinnehavaren Ferrari B.R. (e. Muscles Yankee) hade en enkel uppgift på pappret (V75-5) och Norges nye fixstjärna löste den med en gäspning. Per Oleg Midtfjeld fick ledningen gratis efter 300 meter och varvet gick på 1.13,3. Efter att ha dämpat tempot ytterligare blev det fart på tillställningen sista femhundringen och även om Midfeldt fick mana på Ferrari B.R. över upploppet blev segern säker före en positiv Umberto Axe som fullföljde stark som tvåa.
– Han blir flegmatisk och halvslö med öppet huvudlag, jag vill inte ha honom som på Jarlsberg när han gick under 10. Det fanns mer att hämta i dag och det är bara ett plus om jag kan hålla honom lugn och spara på krafterna som i dag, sa Midfeldt efter loppet och tillade:
– Han kommer antagligen få ett lopp till innan Derbykvalet och jag tror det blir på Drammen i augusti.

Frode Hamre har ett spännande sto i USA-importen Waffle Cone. I stoloppet (V75-7) mot äldre konkurrenter var den treåriga Muscle Hill-dottern bara bäst och Waffle Cone ledde runt om på nya banrekordet (för treåriga ston), 1.11,7. En läcker insats som lovar mer inför framtiden. 

Quite Pepper var orubblig från ledningen på 1.15,0/3.100 meter i stayerloppet (V75-1), där favoriten Heartbreaker V.S. med Björn Goop galopperade bort sig i starten. Hans Christian Holm o sulkyn fick bestämma i 16-fart de två första varven, och efter ett snabbt slutvarv kunde ingen hänga på Quite Pepper som lättade undan i fin stil. Rune Flaskeruds sexåring som tidigare brottats med skador har nu åtta segrar på nio starter. 
– Quite Pepper kommer gå långt, han har bara förlorat en gång och det var i första starten efter två år, sa Hans Christian Holm i vinnarcirkeln.

Det blev en kuskdubbel för Holm som vann snabbloppet i V75-4 med Flashing Boko. Frode Hamres USA-import Promo Kemp tvingades öppna 08,4 första 500 efter press från Teddy Boy O.K i dödens. Med 600 kvar lämnade Holm andra utvändigt med Flashing Boko som visade fin styrka i avgörandet. Teddy Boy O.K. var tidigt trött medan Promo Kemp med Björn Goop i sulkyn höll starkt som trea.
– Det blev helt perfekt för oss i dag och jag är glad att få köra sådana fina hästar i dag, sa Holm. 

Norska silverdivisionen (V75-2) blev överpacat via 07,4 första 500 och 11,5 på varvet och det löste sig perfekt för Tip Esterel. Efter en resa i andra utvändigt satte Pål Buer in stöten på sista långsidan och Tip Esterel avgjorde enkelt. 
– Det krävdes att det klaffade lite och det gjorde det idag, han visade sig från sin bästa sida och visade det lilla extra, sa Pål Buer om Håkon Tornes-träningen. 

V75-raden blev 1-6-2-7-7-2-1 och utdelningen för sju rätt landade på 3.612 kronor. Sex rätt gav 58 kronor och det blev jackpott på femmorna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.