Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djali Boko såld - men kvar hos Nordström

Foto: MIA TÖRNBERG
Trots försäljning till Göran Falk finns fortfarande Djali Boko kvar i Per Nordströms träning. Foto: MIA TÖRNBERG

Enligt Trav 1609 AB:s VD Jerry Bengtsson är de tre hästarna Djali Boko, Darling Hornline och Cashback Pellini sålda till Göran Falk (Falkbolagen AB) för 2,6 miljoner kronor. Samtidigt tränas trion som vanligt av Per Nordström.

Publicerad:

Travronden har tidigare skrivit i omgångar om turbulensen mellan Trav 1609:s ledning och travtränaren Per Nordström, som dessutom har flest aktier i bolaget. Det senaste är att den största stjärnan och avelshingsten Djali Boko (e. Ready Cash, 13 segrar och 1.126.300 kronor) är såld till storhästägaren och uppfödaren Göran Falk. Den sistnämnde har tidigare bland annat varit delägare i topphästar som Going och Glen Kronos och har numera alla F-hästar (bland annat Augustus F) hos sambon och proffstränaren Helena Burman. Även Stochampionatsfinalisten Darling Hornline (e. Ready Cash, fem segrar och 404.300 kronor) samt treårige Cashback Pellini (e. Ready Cash, två segrar och 102.500 kronor) har köpts av Falk.
– Det stämmer att Göran Falk köpt de tre hästarna för 2,6 miljoner kronor och dessutom lagt handpenning. Däremot vägrar Per Nordström fortfarande att släppa dem och försöker att hala ut det hela med att kräva in nya kostnader för hästarna. Vi håller dock på att försöka hitta en lösning, säger Trav 1609:e VD Jerry Bengtsson.

Per Nordström har inte mycket kommentarer att ge:
– Jag är travtränare och fokuserar på den biten. Juridiken får snurra på så får vi se vad som händer.

Är du inte orolig för att tappa hästarna efter försäljningen?
– Det här är sådant som händer i branschen, men nu handlar det om kanonhästar. De känns jättefina och mår bra.

Per Nordström har redan misslyckats en gång i Malmö Tingsrätt då det gäller en kvarstadsbegäran. Men enligt uppgift maler juridikens kvarnar vidare och Per har inga planer på att lämna ut hästarna i dagsläget.

Svensk Travsports chefsjurist, Göran Wahlman, har inte mycket att komma med i det här ärendet.
– När jag lämnade Sverige i tisdags hade det inte inkommit något ägarskifte på hästarna och vad jag vet så är läget det samma nu.

Får hästarna starta på som vanligt fast de enligt Trav 1609:s VD är sålda?
– Vi kan inget göra åt den saken. Det pågår just nu civilrättsliga processer och man kan alltid hoppas att parterna kommer till en lösning innan det hela går så långt som till domstol. Däremot har Trav 1609 själva möjligheten att utfärda startförbud på hästarna, det har alla företrädare i vårt land.

Kan den nya ägaren Göran Falk göra något för att komma åt sina nya hästar?

– Han får inte själv åka och försöka hämta hästarna, utan detta måste i sådana fall gå via någon myndighet. Det är ju exempelvis möjligt att polisanmäla om man tycker det är befogat.

Travronden återkommer i ärendet...

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.