Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Django Riff nerspurtad

Foto: LETROT
William Bigeon tränar vinnande Diablo du Noyer. Foto: LETROT

Philippe Allaires toppfyraåring, Django Riff, såg ut att ha en fin uppgift i Prix Jules Thibault. Det såg länge bra ut också – men över upploppet fick han se sig besegrad och istället för en förväntad favoritseger blev det en överraskande vinnare.

Publicerad:

Django Riff (e. Ready Cash) har varit igång länge. Till skillnad från många andra fyraåringar i Frankrike har han tävlat på under sommaren, med varierat resultat. Till Prix Jules Thibault kom han med två raka segrar på Enghien, Paris andra travbana. Någon tredje raka kom det inte att bli, även om Youann Lebourgeois sedvanligt sände hästen till ledningen, efter relativt tuff öppning. Efter att ha travat 1.700 meter på 1.13,8 såg det ut som att de övriga skulle få det svårt, men in mot upploppet attackerade David Thomain med William Bigeons Diablo du Noyer (e. Jasmin de Flore) och greppet kopplades också ganska tidigt. Django Riff stretade däremot på bra och kontrade en aning den sista biten, men Diablo du Noyer höll såväl nos som huvuds marginal ner till tvåan. Det här var Diablo du Noyers fjärde seger i karriären, den andra för 2017. Han vann Grupp III-loppet Prix Vindex i mars månad, vilken då var Diablo du Noyers första seger på över ett år. Lika länge behövde kretsen kring hästen alltså inte vänta på ny triumf. Segern var värd 54.000 euro och tiden skrevs till 1.14,1/2.700 meter.
Trea i loppet slutade Richard Westerinks Dreammoko, som är efter holländarens storstjärna Timoko.

Mottier i monté
Ytterligare ett Grupp II-lopp avverkades på Vincennes under torsdagen. Prix Legoux-Longpré, montélopp för femåriga hästar, där hingstar/valacker stod med 25 meters tillägg, vanns av Mathieu Mottier och Corames (e. Speedy Blue). Det var hästens tredje raka seger, monté verkar vara favoritdiciplinen. Tio starter under sadel har gett sex segrar, men torsdagens triumf var första grupploppsegern. Tiden blev 1.14,7/2.850 meter, Dominique Mottier tränar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.