Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djuses bästa segerchans är...

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
In Toto Sund har tagit två raka segrar med Mattias Djuse. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Mattias Djuse var till Danmark och vann lopp i söndags. Idag kör han tre hästar på Solvalla och berättar vilken som är hans bästa segerchans.

Publicerad:

I söndags gästade Mattias Djuse Nyköbing i Danmark där han vann med Jerry Riordans Spitfire Effe.
– Jag var på auktionen där och fick sedan köra två hästar åt Jerry. Med Spitfire Effe körde jag till ledningen efter ett varv och vann säkert. Det blev dock inga auktionsköp för min del, säger Mattias Djuse.
Idag har Djuse Financial Secret till start i V4-4 på Solvalla. En häst med fina fartresurser, men som ofta strular till det med galopp.
– Senast galopperade han dubbelt, men spurtade fint över upploppet. Hästen känns bra och har fin fart, men strular ofta till det. Vi tar en lugn start och sedan hoppas jag han sköter sig. Jag ändrar lite småsaker och det blir barfota fram igen, säger Djuse.
I lopp 9 plockar han ut Allora Am som gjort en start för Solvallatränaren.
– Då hamnade vi i en iskall rygg och fick börja om. Då hade hon svårt att tända om. Hon ska ha gått framåt med loppet, men behöver fler genomkörare innan hon har toppform. Idag kommer hon ha rycktussar och tävla med lite lättare balans.
Djuse ska också köra In Toto Sund åt Daniel Redén i V4-1. Den hästen har han kört i de två senaste starterna och vunnit båda.
– Det är en fin häst på alla sätt och vis som vann lätt senast och gången innan hann hon fram till vinst trots en lucka. Det är bra uteckling i hästen och det är min bästa segerchans idag, säger Mattias Djuse.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.