Sveriges ledande travtidning
ANNONS

DNT ställer krav på Hamre

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Frode Hamre ska få hem skriftliga krav. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Under fredagskvällen hade DNT:s styrelse möte i Oslo. Där tog man bland annat upp fallet med Frode och Atle Hamre som blivit uppmärksammat på senaste tiden.

Publicerad:

Fallet handlade om att Atle Hamre körde Frode Hamres hästar på Jalsberg, något han är förbjuden att göra. Han har besöksförbud till norska travbanor, men körde ändå snabbjobb. Ytterst ansvarig står Frode Hamre, då det var hans häst som Atle sågs köra.

– Atle Hamre har överträtt DNT:s beslut om besöksförbud och det kan vi inte acceptera. Det har skett under en längre tid och vi har påtalat detta muntligt till både Atle och Frode Hamre tidigare, men nu fick det helt enkelt vara nog, säger Rune E. Gustavsen, generalsekreterare på Det Norske Travselskapet.
 
På styrelsemötet kom man fram till att ställa krav på Frode Hamre, skriftligen.

– DNT kommer i veckan sända ett brev med krav som han ska följa och det här brevet ska han skriva under. Väljer han att strunta i att skriva under brevet, alternativt att han inte följer de kvar som står i brevet så blir nästa steg att anmäla Frode Hamre till DNT:s domskommité. Domskommitén består av tre personer, oberoende av DNT:s styrelse, säger han och fortsätter.
 
– Om Frode skriver under brevet är den här saken ur världen, förutsatt att han följer kraven.
 
Vad är det för krav som ni ställt mot Frode Hamre?

– Atle får inte nyttja travbanor som är ägda eller kontrollerade av DNT:s organisation på alla nivåer. Det gäller på länsnivå, travbanenivå och sällskapsnivå. Man kan tycka att Frode inte har någonting med Atles dom att göra, men faktum är att han är delaktig om Atle kör en häst som står på Frodes träningslista.
 
Vad är egentligen skillnaden mot tidigare, för Frode har väl vetat om kraven sedan tidigare?

– Det stämmer, men nu har vi haft det här ärendet i styrelsen och då blir det en annan grej. Det här är sista chansen, nästa gång kommer en påföljd ske.
 
Kan ni inom DNT förbjuda att Atle Hamre är en del i Frode Hamres träningsverksamhet?

– Det kan vi inte stoppa. Däremot att han kör snabbjobb på Jarlsberg, med hästar som står på Frode Hamres träningslista, är en överträdelse. Det får inte hända igen och av de samtal jag har haft med Frode att döma så kommer kraven följas, avslutar Gustavsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.