Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dödsfall på Solvalla: "Det var otäckt"

Foto: ALN
Foto: ALN

I onsdagens första lopp på Solvalla förolyckades Fatimas Future.
Hästen gjorde sin första start i livet.
– Det är otroligt tråkigt, säger tränare Stefan Melander.

Publicerad:

Fatimas Future (e. Raja Mirchi u. Fatima Lavec) är död. Hästen segade ner med drygt 100 meter från mål i det inledande loppet på Solvalla under onsdagen. En nedstämd Stefan Melander berättar mer om olyckan.
– Hästen började bryta en del, men det trodde jag snarare berodde på att hon är så ovan vid att vara inne på banan. När jag tog ut henne för att runda en konkurrent, stannade hon själv också. I det läget förstod jag att allting inte stod rätt till.
Stefan Melander själv lyckades hoppa ur sulkyn, innan Fatimas Future ramlade ihop.
– Det var tur att det inte var några hästar bakom oss, då hade det kunnat gå illa. Nu skrittade hästen innan hon gick i backen, vilket gjorde att jag hann hoppa ur, så jag själv mår bra.
Vad som hände Fatimas Future, vet inte Stefan Melander i nuläget.
– Det är omöjligt för mig att säga, men det var väldigt tråkigt. Jag kan inte minnas att jag varit med om något liknande tidigare, det var otäckt, avslutar Melander.
Precis som alltid då hästar dör i samband med tävling, förs Fatimas Future till Sveriges landbruksuniversitet för obduktion.
Fatimas Future blev tre år gammal.
Hästen föddes upp av Lars Palm och Patrik Rössel AB, ägde gjorde Stall T.Z. (Melander Stefan).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.