Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Doldis tangerade världsrekord 

Foto: Micke Gustafsson
I sin 135:e start i karriären gjorde B Yoyo sitt livs lopp och tangerade världsrekordet för äldre valacker. Här vid en seger på Meadowlands tidigare i vår tillsammans med Joe Bongiorna. Foto: Micke Gustafsson

B Yoyo slog till på Meadowlands natten till lördagen svensk tid. Den sjuårige valacken kom hem på 1.08,6 - tangerat världsrekord för äldre valacker på milebana. 
– Jag är helt mållös, säger kusken Joe Bongiorna enligt ustrotting.com. 

Publicerad:

B Yoyo (e. Striking Sahbra-B Joyflo e Enjoy Lavec) hade inför gårdagens race tjänat närmare över 400.000 dollar och tagit 29 segrar, men att Richard Johnsons sjuåring skulle tangera ett sex år gammalt världsrekord var nog långsökt för många. 

Men det blev verklighet på Meadowlands sedan storfavoriten Gural Hanover dragit i ett hårt tempo med B Yoyo. Mitt på upploppet lyfte Joe Bongiorna ut B Yoyo som enkelt avfärdade ledaren och sprintade undan till seger med tre längder före Gural Hanover. Detta på fantastiska 1.08,6/1.609 meter efter 1.07,1 sista 400.

Tiden är en tangering av Arch Madness världsrekord för äldre valacker på milebana från 2011, även det på Meadowlands. Kusken Joe Bongiorna var lyrisk efter milstolpen. 
– Jag har aldrig varit mer stolt över en häst, han förtjänar det så mycket. Jag behövde inte ens dra tussarna, sa Bongiorna enligt ustrotting.com.

B Yoyo belönades med 10.000 kronor för segern. Trea i loppet blev Jimmy Takters I'm Not Afraid som spurtade vasst efter en resa i fjärde invändigt, tiden 1.09,1. 

En seger till Takter blev det under tävlingsdagen. Victor Gio It (e. Ready Cash-Ilaria Jet) vann ohotad från ledningen på fina 1.10,6. Belöningen var 5.500 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.