Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dollar Macker överlägsen

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Yoann Lebourgeois red Dollar Macker till en klar seger. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Ett flertal fina lopp avgjordes på Vincennes under söndagen. Bland annat blev det en enkel seger för Dollar Macker som ledde Prix Camille de Waziers hela vägen.

Publicerad:

Yoann Lebourgeois red Dollar Macker (e. Saxo de Vandel–Salt Lake City) till ledningen tidigt i Prix Camille de Waziers (€120.000) och sedan var loppet i stort sett över. Även om fyraåringen var pigg i ledningen och öppnade första 1.175 efter 1.10,5, hade han krafter kvar att gå undan enkelt före upploppet. Dollar Macker kom i mål på 1.12,7/2.175 meter och tjänade 54.000 euro.

Starkast i Grupp III-loppet Prix de Dinan (€110.000) gick segern till Best du Hauty (e. Roc Meslois–Nadrema) efter en fin ryggresa. Det var flesta hästar med chans in på upploppet, men Olivier Bizoux (som även tränar hästen) lyckades styra sin adept först över mål. Favoriten Brissac fick ett tufft lopp, men höll starkt till andraplatsen. Best du Hauty kom i mål på 1.14,4/2.850 meter.

I Toulouse startade också svenskfödde Quarter Of An Hour (e. Fast Photo–Clear As A Bell) för sin tränare Philippe Allaire. Yann Lorin styrde hästen till seger i Prix Jean Dumouch (€25.000) och hästen kom i mål på 1.17,1/2.950 meter. Förstapriset var värt 14.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.