Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dollarmiljonär i Sverige-debut

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
Fyraårige mångmiljonären Habitat gör debut för Peter Untersteiner. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

På onsdag är det dags för Sverige-debut för Peter Untersteiners dollarmiljonär Habitat.

Publicerad:

Den fyraårige amerikanen Habitat (e. Conway Hall) var minst sagt framgångsrik i USA som två- och treåring. Hästen segrade som tvååring bland annat i finaler av William Wellwood, Champlain Stakes och en division av Bluegrass Series. Sedan gick han vidare och tillhörde årgångstoppen som treåring. Detta via finalsegrar i Yonkers Trot, Dexter Cup och New York Sire Stakes. Hästen slutade dock oplacerad i finalen av Hambletonian.

Stefan Hultman hade först en köpare på Habitat, men denne drog sig ur.  Istället fick då Peter Untersteiner chansen. Han har nu preparerat hästen sedan slutet av november förra året och tar nu ut amerikanen i ett fyraåringslopp på Jägersro under onsdagskvällen. Loppet kommer att gå inom V86-ramen och förstapriset är 70.000 kronor.

Habitat har så här långt ordnat 15 segrar och tjänat hela 9.558.169 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.