Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Domaren slutar efter Jepsons bojkott

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
En domare på Färjestadstravet har sagt upp sig efter en konflikt med Carl Johan Jepson. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Carl Johan Jepsons bojkott av Färjestadstravet får konsekvenser. Domaren som Jepson kritiserat väljer att sluta – med omedelbar verkan.

Publicerad:

Tidigare i veckan inledde Carl Johan Jepson en bojkott mot sin hemmabana Färjestad. Jepson ansåg sig vara förfördelad av en domarna på banan och berättade för Nya Wermlands-Tidningen att han inte tänkte köra på Färjestad igen förrän konflikten var löst.

Tanken var parterna skulle diskutera ärendet vid ett möte på måndag, men så blir inte fallet. Domaren i fråga har sagt upp sig och lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan, skriver NWT.
– Väldigt olyckligt, jag hoppades att vi skulle lösa det här, säger Färjestads sportchef Johan Amsköld till NWT.
– Just nu kan vi på banan inte göra något mer, personen är bestämd i sin åsikt och har tagit illa vid sig av det här. Jag ville lösa det hela och därför skulle vi ha mötet där samtliga berörda skulle ha varit med. Nu blir det ett möte med mig, måldomaren Klas Persson och Carl Johan Jepson på måndag i stället.

Carl Johan Jepson vill inte uttala sig om domarens beslut, men betonar att hans kritik inte berör övriga funktionärer på Färjestadstravet.
– Man ska vara helt klar på att vara domare i travet inte är någon enkel uppgift. Domare kommer alltid att göra misstag vilket är helt naturligt oavsett vilken sport det handlar om. Jag vill poängtera att jag inte har haft problem med andra domare utan det har fungerat jättebra. Det är oerhört viktigt att vi aktiva visar respekt mot de som dömer och självklart ska domarna visa samma respekt mot oss aktiva, säger han till NWT.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.